Voordelen van een grondboor trekker

Palenrammer

Wie al eens een zwaardere klus in de tuin moet doen, kan baat hebben bij het huren van professioneel gereedschap. Dat is gemakkelijk voor tools die je niet meteen zelf in huis hebt, zoals grote machines, of gereedschap dat je waarschijnlijk maar eenmalig nodig zal hebben. Eén van die praktische zaken is een grondboor trekker, die kan je dan gebruiken om iets diepere en bredere gaten te boren in harde grond, zodat er bijvoorbeeld een paal in geplaatst kan worden. Via de verbinding met de trekhaak aan je wagen of tractor kan de boor dan gemakkelijk vervoerd worden.

Wat is een grondboor?

Een grondboor is een gereedschap dat dient om putten of gaten te boren in vaste grond. Ze komen voor in allerlei formaten, van handboren tot grote machines die thuishoren op een bouwwerf. Een grondboor kan de vorm hebben van een soort gigantische schroef, die zich de aarde inboort en zo de grond omhoog duwt, of van twee of meer dwarse schroefbladen die zo een cilindervormig gat snijden in de bodem. Een grondboor horizontaal gebruiken gaat ook: dat kan gebruikt worden om leidingen of kabels aan te leggen zonder een heel stuk grond open te hoeven breken.

Waarom een grondboor trekker huren?

Voor een karwei dat meer nodig heeft dan een simpele handboor, maar nu ook geen industriële apparatuur behoeft, is een grondboor trekker huren een goede oplossing. De grondboor in kwestie is groter en zwaarder dan een handboor, maar daarom natuurlijk ook krachtiger. De boor kan in een soort kruiwagen-vorm komen, maar handiger is de versie die aan de trekhaak van een wagen kan worden bevestigd, zo is het gemakkelijker om de boor te verplaatsen. Veel professionele bouwbedrijven bieden een service om zwaar gereedschap te huren voor eenmalige klussen, je hoeft dus niet meteen zelf een duur apparaat aan te schaffen.