Alles wat je wilt weten over het gebruik van een compressor

6 houtklover

Er zijn veel handige apparaten te koop die het doen van klusjes een stuk makkelijker maken. Zo belast je je lichaam veel minder en ben je veel sneller klaar. Want waarom zou je moeilijk doen als het ook veel makkelijker kan? Hulpmiddelen die iedereen wel kent zijn de hogedrukreiniger, bladblazer en robotgrasmaaier. Maar er zijn ook minder bekende hulpmiddelen zoals een houtklover en een compressor. Op die laatste gaan we vandaag dieper in. Want wat is een compressor eigenlijk? En voor welke doeleinden is dit apparaat geschikt?

Wat is een compressor

Een compressor is een apparaat dat werkt met luchtdruk. Het zuigt de lucht uit de omgeving aan, slaat dit op en perst de lucht vervolgens samen, hierdoor wordt de luchtdruk hoger dan die van de omgeving. Een compressor is voor veel verschillende klussen te gebruiken. Welke compressor geschikt is voor jouw situatie hangt af van jouw wensen en de klus die je wit verrichten. De hoeveelheid luchtdruk hangt sterk af van de doeleinden waar de compressor voor moet worden gebruikt. Zo heeft het verwijderen van steen natuurlijk veel meer luchtdruk nodig dan het wegblazen van tuinafval, zoals bladeren en kleine takjes.

Voor welke doeleinden is een compressor geschikt

Je kan een compressor voor veel verschillende doeleinden gebruiken. Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Wanneer je je tuin op wilt knappen en steen en beton wilt verwijderen, kan een sterke compressor het verwijderen van steen een stuk gemakkelijker maken. Daarnaast werkt dit apparaat ook goed om onkruid tussen tegels te verwijderen. En kan je het zelfs gebruiken om mee te verven. Maar ook in huis is een compressor een handige toevoeging, zo kan je gemakkelijk kitten of boren door middel van de hoge druk. Kortom het aanschaffen van een compressor is een investering, maar wanneer je veel klust heb je deze binnen korte tijd terugverdiend.