Nieuwe tuinafscheiding nodig? Kies om deze redenen voor een laurierhaag

prunus laurocerasus rotundifolia

Wanneer je een nieuwe tuin laat aanleggen, dan is nieuw materiaal voor de tuinafbakening wellicht ook een goed idee. Dit laatste geldt zeker voor wanneer de tuin voor bij je nieuwbouwwoning wordt aangelegd. Hoe dan ook, een laurierhaag doet het als tuinafscheiding altijd goed. Een dergelijke haag wordt gemaakt van meerdere laurierkersen, die in Nederland vooral bekendstaan als laurier rotundifolia en voluit prunus laurocerasus rotundifolia heten. Hieronder lees je wat goede redenen zijn om voor een laurierhaag te kiezen.

Het hele jaar groen

Een laurierhaag is ten eerste het hele jaar door groen. Zo biedt deze haag ook in de donkere en grauwe wintermaanden nog wat kleur in je tuin, iets dat in die periode van het jaar zeker geen overbodige luxe is.

prunus laurocerasus rotundifolia

Weinig onderhoud

Aan een laurier hoef je uitgesproken weinig onderhoud uit te voeren. Als je deze haag één of twee keer per jaar wat bij snoeit, dan is dat normaal gesproken al voldoende.

Veel privacy

De laurierkers staat onder meer bekend vanwege z’n zeer geringe bladuitval. Het is zoals gezegd ook nog eens een wintergroene plant. Daardoor geeft de laurier je het hele jaar door veel privacy in zowel je woning als je tuin.