Soorten letselschade vergoeding aanrijding

letselschade vergoeding aanrijding

Letselschade of letsel is de lichamelijke en geestelijke materiële en immateriële schade die een mens kan oplopen bij een ongeluk. Het kan dan gaan om een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, een ongeval tijdens het sporten of tijdens het klussen of om gevolgen van een medische fout. Als je recht hebt op een letselschade vergoeding aanrijding, is het verschillend hoe hoog deze schadevergoeding kan zijn.

Inwendig letsel

 Een slachtoffer van een verkeers- of bedrijfsongeval kan inwendig letsel hebben opgelopen. Het gaat vaak over buikletsel, orgaanletsel, borstletsel, hoofdletsel of hersenletsel. Een slachtoffer met ernstig inwendig letsel zal bijna altijd een tijd in het ziekenhuis moeten liggen. Is er iemand aansprakelijk? Dan kun je een schadevergoeding eisen. Je kunt een vergoeding indienen voor de materiële schade, maar ook voor de immateriële schade, ofwel smartengeld. Om een zo hoog mogelijke schadevergoeding te eisen, is het belangrijk om een deskundige in te schakelen.

Posttraumatische stressstoornis

Een posttraumatische stressstoornis (PTSS) is een psychische aandoening die kan ontstaan na het meemaken van schokkende, traumatische ervaringen. Mensen kunnen hier langdurige psychische gevolgen van krijgen en PTSS heeft grote gevolgen voor het dagelijks functioneren. Als jouw PTSS de schuld is van een ander, bijvoorbeeld een andere weggebruiker of je werkgever, kun je een schadevergoeding claimen en het is verstandig om hiervoor een deskundige in te schakelen om zo het maximale uit een vergoeding te halen.