Beste manieren om door Thailand te reizen

kopen peugeot auto

Thailand is voor veel Nederlanders die graag buiten Europa op vakantie gaan een erg populair vakantieland. Het land staat bekend om het heerlijke en goedkope eten, de gastvrije mensen, het aangename klimaat en de prachtige eilanden. De meeste vakantiegangers kiezen ervoor voornamelijk de grote steden Bangkok en Chiang Mai, en de eilanden in het zuiden van het land te bezoeken. Deze plaatsen hebben allemaal een vliegveld of een overzichtelijk openbaar vervoer systeem, maar dit geldt lang niet voor het hele land. Het grootste gedeelte van de Thaise bevoking moet wel een motor of een auto kopen om buiten hun eigen woonplaats te komen.

Waarom is een motor of auto essentieel?

In grote en toeristische steden zoals Bangkok of Chiang Mai is het nog vrij gemakkelijk om de stad en de omgeving te verkenning met taxi’s, tuktuks of de bus. In de minder toeristische delen van Thailand is het echter vrijwel onmogelijk om te reizen zonder motor of auto, omdat er in lang niet elke provincie bussen of treinen zijn. De lokale bevolking rijdt over het algemeen harder dan officieel mag en er zijn nauwelijks stoepen of fietspaden. De wegen kunnen daardoor gevaarlijk zijn voor voetgangers of fietsers. De meeste mensen in Thailand investeren dan ook in een motor of een goede auto als ze dit kunnen betalen.

In wat voor auto’s rijden mensen in Thailand?

In Thailand zijn veel automerken die in Nederland populair zijn niet heel gangbaar. Veel Nederlanders kiezen ervoor om een Volkswagen, Peugot of BMW tweedehands of nieuw te kopen, omdat dit Europese merken zijn. Deze automerken zijn in Nederland een stuk makkelijker te verkrijgen dan in Thailand, waar vooral Japanse automerken zoals Toyota, Isuzu, Honda en Mitsubishi populair zijn. Nederlanders die in Thailand een auto willen huren moeten er dus wel op voorbereid zijn dat de Europese auto’s die populair zijn in Nederland niet makkelijk te vinden zijn in Thailand.