Heerlijke rust in Friesland

vakantie in Friesland

Prachtige natuur, leuke dorpjes, veel water en rust kenmerken de regio Friesland. Tijdens een vakantie in Friesland kun je heerlijk varen over de Friese meren, maar daarnaast is er nog veel meer te doen. Er is meer dan genoeg te beleven voor zowel een weekendje weg, als een complete vakantie van een aantal weken. Logeer in een van de vele vakantieparken in de regio, en verken beetje bij beetje deze prachtige regio. Wanneer je houdt van knus dan ben je hier ook op zijn plaats. 

vakantie in Friesland

Ook voor strandliefhebbers

Een vakantie in friesland betekent niet dat je alleen van rust en natuur kunt genieten, ook wanneer je een strandliefhebber bent kom je in de regio aan je trekken. Aan het Ijsselmeer zijn een aantal mooie stranden te vinden, hier kun je in de warme zomermaanden lekker afkoelen in het water. Bij het Makkumer Strand kun je ook lekker wandelen als de zon onder gaat, voor de kinderen zijn er ook leuke stranden waar zij zich prima vermaken terwijl de ouders genieten van de prachtige natuur.

Bekendste natuurgebied

Het waddengebied is het bekendste natuurlijk gebied wat je moet aandoen tijdens je vakantie in friesland, prachtige meren en bossen waar je even de hectiek van alle dag ontvlucht. Hier vind je alles wat met mooie natuur te maken heeft, even tot rust komen om je batterij weer even op te laden. Op de grens van Drenthe en Friesland ligt nog een prachtig natuurpark waar je kunt wandelen, je komt tijd te kort om al dat schitterende natuurschoon te bewonderen.