4 redenen om een snowboard helm te dragen

mooie-snowboard

De skivakantie komt eraan, tijd om je snowboard uit de kast te halen. Deze zijn van enorm belang, al lijken mensen dit soms niet helemaal te beseffen. Ten eerste natuurlijk de beschermingen tegen ongelukken zoals botsingen met bomen of mensen. Ten tweede is het algemeen bekend dat skiën en snowboarden gevaarlijke sporten zijn. Ten derde is het een gevaar dat veel mensen overtuigd zijn van eigen vaardigheden en denken dat er geen helm nodig is. Zo zijn tweederde van de hersenschuddingen op de piste bij mensen die geen helm droegen. Als laatste biedt een helm de nodige comfort wanneer deze goed is afgesteld, denk aan de gevaren en draag altijd de helm.

Snowboard bindingen kopen is een must

Het belang van snowboard bindingen kopen is enorm. Zo zijn er meerdere voordelen aan het dragen van deze bindingen. Ten eerste helpen deze bij de comfort van de knieën waardoor er minder pijn ontstaat. Ten tweede helpen ze tegen de verzuringen aan de bovenbenen. Ten derde bieden de bindingen meer grip met ijzige pistes waardoor de kans op ongelukken verkleind wordt. Als laatste zorgen de bindingen voor meer controle op hoge snelheden en helpt dus wederom bij het voorkomen van ongelukken.

Voordelen van snowboard schoenen

Als laatste zijn er nog snowboard schoenen. Deze bieden ook de nodige voordelen. Ten eerste is het natuurlijk erg koud op de pistes, het is erg prettig om warme voeten te behouden. Dat is precies wat deze schoenen bieden. Ten tweede zorgen de schoenen voor comfort en veiligheid. De voeten krijgen veel impact door de aanrakingen met de piste, veiligheid is hier erg belangrijk. De schoenen bieden een goede stabiele grip en ondersteuning bij de kuiten en enkel. Met de goede schoenen wordt de kans op ongelukken aanzienlijk verkleind. Belangrijk dus om al deze gear te hebben voordat de skivakantie begint, veiligheid bovenop!

——————————————-