Verschillende manieren om een vca cursus te halen

vca cursus

Wist je dat de vca cursus op veel verschillende manieren wordt aangeboden? Vca staat voor veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers. Die naam is echter een beetje misleidend. Allereerst omdat het veel meer is dan alleen een checklist maar echt een uitvoerig programma van informatie. Ten tweede omdat het voor veel meer branches is dan alleen de aannemers tegenwoordig. In allerlei sectoren waar met de handen wordt gewerkt, is de vca inmiddels gewenst.

Klassikaal de les volgen

Er zijn werkgevers die zelf in het bedrijf het volgen van zo’n cursus faciliteren. Je kunt dan bijvoorbeeld klassikaal met collega’s de cursus volgen. Dit heeft natuurlijk voordelen maar is niet altijd even handig. In tijden van corona is het bijvoorbeeld niet aan te raden.

Online een cursus volgen

Wat je ook kunt doen is de cursus online volgen, via video’s en opdrachten in een speciaal programma of op een website. Hiervoor is natuurlijk wel enige discipline van jouw kant nodig dus het is aan te raden een studiemaatje in de arm te nemen zodat jullie samen voor de vca kunnen blokken. Online betekent wel dat iedereen waar en wanneer het hen uitkomt de cursus kan volgen. Dat geeft veel meer vrijheid.