Vanaf een nulpunt gitaar leren spelen? Doe dat met een cursus

gitaarles

De gitaar is al vele jaren een van de muziekinstrumenten die veel mensen het liefst zou willen kunnen bespelen. En ondanks dat elektronische muziek de laatste decennia ook steeds verder doorontwikkeld is, blijft de gitaar toch een stabiele populariteit hebben. Hoe leer ik gitaar spelen, dat is wat velen zich weleens afvragen. Want als je bij een gelegenheid eens een gitaar vastpakt en zomaar wat begint te spelen, dan heb je waarschijnlijk geen idee waar je eigenlijk moet beginnen. Welnu, zonder goede gitaarlessen is het bijna onmogelijk het gitaar spelen echt onder de knie te krijgen. Tegelijkertijd geldt dat als je redelijk fanatiek lessen gaat volgen, dat de kans dan aanzienlijk is dat je een heel aardige gitaarspeler wordt. 

gitaarles

Wat leer je zoal bij gitaarlessen?

Om je alvast een idee te geven welke handelingen en kennis je zoal leert en opdoet bij gitaarlessen geven we je hieronder een opsomming van zaken die in de beginfase aan bod komen:

• Het ‘stemmen’ van je gitaar.

• Het aanleren van de speelhouding voor het best bij jouw lichaam past.

• Tips die moeten leiden tot blijvende motivatie en discipline.

• Je leert de namen en de nummers van de aanwezige snaren.

• Je leert hoe een plectrum te gebruiken.

• Spelen van zogeheten basisakkoorden.

Verder is het goed alvast bewust te zijn van het feit dat je gitaarlessen kunt volgen via een groepsleraar of een privédocent. Even goed, of misschien zelfs beter, kun je leren gitaar spelen door online lessen te volgen.