Waar moet je op letten bij het leasen van een auto?

Auto Leasen 10

Ondanks het feit dat het leasen van een auto super fijn en makkelijk is, zijn er toch een aantal dingen waar je op moet letten. Dit zijn dingen waar je op moet letten als je kiest voor een Kia E-Niro Lease, maar ook als je kiest voor een Kia EV6 of voor een andere auto. Als eerste is het belangrijk om te letten op hoe de prijs van de lease is opgebouwd. Als je hier wat verdachts ziet, is het slim om een expert om hulp te vragen. Ook de afspraken over schade en onderhoud zijn belangrijk om goed na te gaan. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

De opbouw van de prijs

Iets wat heel belangrijk is om op te letten bij een auto leasecontract is de opbouw van de periodieke prijs. Bij een Kia EV6 Lease zal dit bijvoorbeeld anders zijn dan bij een Nissan Ariya of bij een andere auto. De prijs is vaak opgebouwd uit de volgende kosten:

  1. Aankoopprijs van de auto
  2. Rentekosten
  3. Looptijd van de lease
  4. Kilometerbeperking
  5. Extra kosten als verzekeringen, onderhoud en reparaties.

Bij een wat goedkopere auto zal de aankoopprijs van de auto bijvoorbeeld minder wegen in de opbouw van de prijs, waardoor het totaal ook lager zal moeten zijn dan bij een duurdere auto.

Afspraken over schade en onderhoud

Bij het leasen van een auto worden ook afspraken gemaakt over de schade en het onderhoud van de auto. Over het algemeen neemt een bedrijf het onderhoud op zich, zodat je je hier zelf geen zorgen over hoeft te maken. Echter kan dit ook niet het geval zijn op het moment dat je bijvoorbeeld een lager maandbedrag wilt hebben. Ook verschilt het per bedrijf of er wel of geen schadevergoeding wordt geëist bij het einde van de leaseperiode. Daarom is het altijd slim om dit goed en duidelijk met elkaar af te spreken. Zo worden misverstanden voorkomen en weet je altijd wat je te wachten staat.