Oude auto in bezit, wat nu?

auto snel verkopen

Misschien heb je je auto al lang in bezit, of misschien is het een wagen die al lang in de familie zit, doorgegeven van ouder op kind. Of misschien heb je een oude auto gevonden in een stal of garagebox die je net hebt aangeschaft. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar wat nou als deze auto niet meer verantwoord de weg op kan, bijvoorbeeld omdat er schade aan is of omdat deze niet meer de APK doorkomt zonder dure reparaties? Dan zou t misschien beter kunnen zijn om deze auto naar de sloop te brengen. Natuurlijk spijtig, maar er is niks ergs aan.

Naar de sloop dus, maar hoe?

Je kunt voor de meeste auto’s nog prima wat geld krijgen, ook al kan deze niet meer de weg op. Zo zijn er bijna altijd onderdelen die nog gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld andere auto’s te repareren. Hier kun je je auto doorverkopen aan een demontagebedrijf. Mocht je een echte “barn find” hebben, een oude klassieker die ergens lang in opslag heeft gestaan, dan zou je natuurlijk ervoor kunnen kiezen om deze te restaureren als hobbyproject, mocht je daar de kennis en de middelen voor hebben. Dit zou een mooie manier kunnen zijn om een echte klassieker in je bezit te kunnen hebben die zeker alle aandacht zal krijgen.

Een nieuwe auto is toch beter

Mocht dat niet het geval zijn of de auto is het restauratiewerk niet waard, dan is het een goed idee om een nieuwe auto te halen als je geen vervanging op handen hebt. Er zijn veel manieren om dit voor elkaar te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld lokaal of op marktplaats gaan zoeken, maar een erkende dealer is veel veiliger. Zo kun je denken aan van mossel automotive group, een van de grotere dealernetwerken in Nederland als een plek om een nieuwe, goed werkende auto te halen.