pexels-jonathan-borba-6110594

Het was een warme zomerdag en ik besloot om mijn achtertuin op te fleuren met een opblaas zwembad. Ik had al jaren gedroomd van een eigen zwembad en nu was het eindelijk zover. Dus ik haalde mijn opblaas zwembad uit de schuur, zette hem op, vulde hem met water en sprong erin. Het water was zo koud dat ik bijna bevroor. Dat was niet wat ik verwacht had. Ik besloot om een oplossing te zoeken voor het koude water. Na wat onderzoek ontdekte ik de oplossing: een warmtepomp zwembad. Deze warmtepomp zou het water in mijn opblaasbare zwembad verwarmen tot de juiste temperatuur. Perfect!

De kapotte waterpomp

Ik kocht snel een zwembad warmtepomp en installeerde hem in mijn opblaasbare zwembad. Nu kon ik eindelijk heerlijk genieten van mijn zwembad zonder dat ik het koud had. Maar toen ik de warmtepomp aanzette, gebeurde er iets vreemds. In plaats van het water te verwarmen, begon de warmtepomp het opblaasbare zwembad op te blazen tot tot bijna wel twee keer zo groot was als dat het hoort te zijn. Het was een grappig gezicht, maar helaas kon ik er niet echt iets mee. Ik was bang dat het zwembad kapot zou gaan dus ik ging maar snel alle lucht eruit halen.

Moraal van het verhaal

Ik besloot om de warmtepomp terug te brengen naar de winkel en een andere oplossing te zoeken voor het verwarmen van mijn zwembad. In de toekomst zal ik nog eens nadenken voordat ik een zwembad warmtepomp koopt, of een opblaas zwembad. Moraal van het verhaal: Let op bij het kiezen van de juiste warmtepomp voor je zwembad, of het nu een opblaas zwembad is of niet, want je weet nooit wat er gebeurt! Zorg dat het er een is die een beetje van kwaliteit is en daadwerkelijk doet wat het zou moeten doen, anders is het alleen maar zonde van je tijd, geld en energie.