Dwaaldetectie dementie voorkomt verdwalen en weglopen

Dwaaldetectie dementie

Voor de zorginstelling waar ik werk, ben ik op zoek gegaan naar dwaaldetectie dementie. Op onze afdeling wonen dementerenden. Omdat ze weg kunnen lopen of verdwalen houden veel instellingen de deuren van deze afdeling gesloten. Wij willen onze cliënten juist wat meer vrijheden geven maar dan wel op een veilige manier. 

Dwaaldetectie dementie geeft vrijheid aan dementerenden

Dwaaldetectie dementieIk besprak mijn wensen met iemand van Liza Group en zij kwamen als snel met dwaaldetectie dementie. Met dit detectiesysteem kunnen wij onze cliënten een zekere mate van vrijheid geven. Wij bepalen waar ze mogen komen. Via GPS kunnen we volgen waar ze zich bevinden en als ze buiten de door ons gestelde grenzen komen dan krijgen we een melding. We kunnen dan direct actie ondernemen waardoor de dementerende niet zal verdwalen.

Zelfstandigheid, zelfredzaamheid en bewegingsvrijheid

Zelfstandig zijn en het hebben van bewegingsvrijheid zijn erg belangrijk voor dementerenden. Maar dan wel op een veilige manier natuurlijk. Door dwaaldetectie dementie van Liza Group zijn onze cliënten een stuk zelfstandiger en je merkt dat zij dit heel prettig vinden. Ook voor de familieleden is het prettig om te merken dat hun familielid niet wordt opgesloten maar dat degene ook niet weg kan lopen, met alle gevolgen van dien.