Wat is een uitvaartverzekering?

accountantskantoor eindhoven

De kosten van een uitvaart, begrafenis of crematie is iets waar niemand aan wilt denken als iemand overlijdt. Daarom is het handig om een uitvaartverzekering te nemen. Een uitvaartverzekering zorgt namelijk voor de kosten van alles omtrent het overlijden. Nadat iemand met een uitvaartverzekering overlijdt wordt er een bedrag uitgekeerd of waarmee de nabestaanden alles omtrent het overlijden kunnen betalen (of in ieder geval een deel daarvan). Het is ook mogelijk om een uitvaartverzekering te hebben waar in natura wordt vergoedt, daarmee wordt bedoeld dat de er goederen en diensten worden verzorgd voor het overlijden. Veel mensen doen een uitvaartverzekering vergelijking, daarmee kiezen ze de beste uitvaartverzekering die bij hun past. Maar let op deze dingen wanneer je uitvaartverzekering vergelijken gaat!

beëdigd vertalen

Natura

Zoals eerder genoemd bieden sommige uitvaartverzekering goederen en diensten in natura aan. Let op bij een uitvaartverzekering in natura wat er wordt vergoedt, zo weet je namelijk van tevoren wat er wel en niet wordt vergoedt en wat je belangrijk vindt om te laten vergoeden! Een voorbeeld van wat niet vergoed kan worden zijn: grafstenen, urnen en grafrechten.

Kapitaal

Ook is het mogelijk om een uitvaartverzekering op basis van kapitaal te nemen. Met een uitvaartverzekering op basis van kapitaal komt er een bedrag vrij na overlijden dat ervoor zorgt dat de nabestaanden van de overledene de kosten van de begrafenis kunnen betalen. Let op de dekking van de uitvaartverzekering, wanneer je voor kapitaal gaat deze bepaald namelijk het bedrag dat wordt uitgekeerd.

Voor veel mensen lijkt de uitvaart van zichzelf ver weg, maar het is een belangrijk deel van het leven om te overwegen, aangezien je niet wilt dat je geliefden met zorgen zitten na je dood. Denk daarom goed na over je uitvaartverzekering en vergelijk elke verzekering met een kritisch oog. Hopelijk kunt u hiermee verder op weg.