Waarom je moet kiezen voor smart lockers

locker 1

Smart lockers zijn de nieuwste lockers van deze tijd. De moderne lockers zijn digitaal te beheren, iets wat in deze tijd een voorkeur kan hebben. Geen gedoe meer met sleutels, maar digitale wachtwoorden of ID-passen. Smart lockers zijn overal te plaatsen, van kantoorruimtes tot sportscholen. Zelfs in pretparken zijn ze te vinden. Het is een veilige manier om waardevolle spullen te kunnen opbergen en bewaren. Er zijn vele voordelen aan het gebruik van smart lockers, zo kunnen ze bijvoorbeeld gebruikt worden door iedereen, of van tevoren al aangewezen zijn.

Het beheer van een smart locker

Het beheer van een smart locker is vrij simpel. Je hoeft niet veel te doen, iets wat met de volle agenda’s van tegenwoordig mooi uitkomt. Je kan zelf bepaalde regels stellen aan het gebruik van de smart lockers. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen hoeveel lockers een gebruiker in één keer in bezit mag hebben. Of in welke ruimte een bepaalde gebruiker een locker mag bezitten. Ook kan je er voor kiezen om na een bepaalde tijd de locker weer vrij te geven, zo voorkom je dat lockers bezet zijn zonder dat ze in gebruik zijn. Het instellen van deze voorwaarden kost misschien even tijd, maar daarna is er geen omkijken meer naar.

Het openen van een locker

De lockers met pincode openen zich niet meer met sleutels, maar met ID-passen van de medewerkers, QR-codes of wachtwoorden. De codes bestaan uit vier cijfers, maar bij behoefte aan een langer wachtwoord is dit ook mogelijk. De lockers zijn aangesloten op elektriciteit, waardoor het slot van het kluisje afgaat wanneer de goede code is toegevoegd. Zo is er ook geen omkijken naar een slot wat niet meer werkt, of een sleutel die niet meer past. Het openen van de smart locker kan gedaan worden wanneer gewenst, dag en nacht is de locker te bedienen en gebruiken. Dit geeft de gebruiker veel mogelijkheden de locker te gebruiken naar wens.