Ontmoet META, een palletgigant met kwaliteitskeurmerk

entresolvloer

In de wereld van de magazijnen is de naam META een bekend merk: menig palletstelling komt uit de fabrieken van deze Duitse fabrikant. Omdat magazijnstellingen natuurlijk niet echt consumentenzaken zijn, weten we maar weinig van dit bedrijf. Toch gek, want wie goed naar een palletstelling kijkt ziet toch al snel de logo’s van META staan. Veel mensen vertrouwen dus op de constructies van deze Duitse producent. Tijd voor een nadere kennismaking met de magazijnen fabrikant. Wat zorgt ervoor dat dit bedrijf al 125 jaar een wereldspeler is op de markt, en waarom vertrouwen zoveel mensen op de kwaliteit van dit bedrijf?

Van Arnsberg naar de hele wereld

In het Duitse Arnsberg werd honderdvijfentwintig jaar geleden het bedrijf META opgericht. In dat Duitse stadje zetelt de fabrikant nu nog steeds. De kwaliteit van META staat als een paal boven water, en dat is ook hun unieke eigenschap waarmee ze zichzelf naar voren schuiven. Niet alleen zijn ze trots om te kunnen zeggen ‘Made in Germany’ te zijn, ze zien het ook als een kwaliteitslabel om naar te streven. Omdat het bedrijf zelfs ver buiten Europa actief en veelgevraagd is, is hun slogan niet voor niets ‘From Arnsberg to the world’. Personeel wordt door META zelf opgeleid, en sommigen blijven hun hele leven bij het bedrijf in dienst.

Wordt ook de toekomst vormgegeven door META?

In het Tsjechische Budweis beschikt META sinds enkele jaren over een tweede fabriek. Hier wordt vooral gewerkt met constructiestaal. META produceert niet alleen palletstellingen, maar heeft de totaaloplossing voor alle soorten opslag. Wie op zoek is naar een archiefstelling of een grootvakstelling, kan ook bij de Arnsbergers terecht. Automatisering is een thema dat steeds vaker terugkomt in de wereld van de magazijnen, en voor META is het een uitdaging hiermee verder te gaan: ook de komende 125 jaar willen zij een wereldspeler blijven. Uiteraard eentje met echte Duitse kwaliteit. ‘Made in Germany’, zoals ze zelf zouden zeggen. Van Arnsberg, voor de hele wereld.