Meditation gesprek met je werkgever? Zo bereid je je voor

mediation arbeidsrecht

Een conflict met je werkgever kun je natuurlijk uitvechten in de rechtbank, maar voor beide partijen is dat vaak niet gewenst. Het is daarom beter om te kiezen voor mediation arbeidsrecht. Tijdens een mediation gesprek ga je samen met elkaar op zoek naar een oplossing die voor beide partijen wenselijk is. Maar hoe bereid je je voor op een mediation gesprek met je werkgever? Hieronder vind je enkele handige tips.

mediation arbeidsrecht

1. Bedenk eerst wat je nu eigenlijk wilt

Om straks goed het gesprek in te gaan, is het van belang om eerst te bedenken wat je nu eigenlijk precies wilt. Wat zou voor jou een passende oplossing zijn? Wat zijn je minimale wensen? Op welke gebieden ben je bereid wat water bij de wijn te doen?

2. Schrijf wat aantekeningen op

Het is handig om wat aantekeningen op te schrijven en mee te nemen naar het gesprek. Zo heb je een geheugensteuntje en weet je tijdens het gesprek precies wat je wilt vertellen.

mediation arbeidsrecht

3. Voel je niet gedwongen om direct te beslissen

Natuurlijk is het fijn als het conflict direct na het gesprek opgelost is. Het is echter ook belangrijk dat je zeker weet dat je het ook echt eens bent met de oplossing. Neem daarom even de tijd om hierover na te denken na het gesprek en beslis daarna pas.