Verschillende soorten stenen

natuursteen 6

Soorten stenen worden ingedeeld in drie categorieën. Het zijn edelstenen, halfedelstenen en gewone stenen. Edelstenen: Edelstenen zijn zeldzaam en duur omdat ze een hoge waarde hebben vanwege de zeldzaamheid van het mineraal. Ze omvatten diamanten, robijnen, smaragden en saffieren. Halfedelstenen: Halfedelstenen zijn niet zo zeldzaam als edelstenen, maar hebben toch een hoge waarde omdat ze kunnen worden gebruikt in sieraden of als decoratie. Ze omvatten turkoois, opaal, amethist en citrien. Gewone stenen: Gemeenschappelijke stenen zijn overal in de natuur te vinden, zoals rivieren en stranden. Ze omvatten kwarts, graniet, zandsteen en kalksteen. Een natuursteen keukenblad is overigens wel steeds populairder.

Wat zijn de verschillende soorten stenen?

Er zijn veel verschillende soorten stenen. Enkele van de meest populaire stenen zijn diamanten, saffieren, robijnen en smaragden. Deze stenen zijn er in verschillende soorten en maten. Stenen zijn een soort edelsteen die in veel verschillende kleuren en vormen te vinden is. Ze worden vaak gebruikt ter decoratie of als sieraad. Er zijn veel verschillende soorten stenen, enkele van de meest populaire stenen zijn diamanten, saffieren, robijnen en smaragden. Diamanten: Deze stenen zijn een van de meest populaire soorten stenen omdat ze in zoveel verschillende kleuren en vormen voorkomen. Diamanten zijn ook erg duurzaam, wat betekent dat ze lang mee kunnen gaan zonder dat ze gemakkelijk breken of bekrast raken. Saffieren: Saffieren zijn er in vele tinten blauw, waardoor ze een van de meest populaire steensoorten zijn als het gaat om kleurkeuze. Ze hebben ook een hardheid die op de tweede plaats komt na diamant, waardoor ze ook duurzaam zijn. Een natuursteen keukenblad is overigens wel steeds populairder.

Hoe weet ik of mijn steen echt is of niet?

Als u een diamant wilt kopen, zijn er een paar dingen die u moet weten. Ten eerste de 4C’s van diamanten: kleur, helderheid, slijpvorm en karaat. Deze vier eigenschappen bepalen de kwaliteit van uw steen. Als u op zoek bent naar een diamant met een uitstekende slijpvorm, dan kunt u het beste kiezen voor een diamant die is beoordeeld als Excellent of Very Good. Diamanten hebben veel verschillende vormen en maten. Rond geslepen diamanten zijn de meest populaire vorm, terwijl prinses geslepen diamanten minder vaak voorkomen, maar ze hebben meer schittering. De grootte van uw diamant is ook belangrijk omdat het van invloed is op hoeveel licht er doorheen kan gaan en hoeveel schittering het zal afgeven.