Glasweefselbehang is de verzamelnaam voor glasweefsel, glasvlies en renovlies. Het is een manier van behangen wat er geweldig uitziet maar ook nog vele andere voordelen met zich meebrengt.
Glasvliesbehang onderscheidt zich ten opzichte van de andere soorten door de structuur van de glasvezels, die soms goed zichtbaar zijn. Het is een behangsoort die gemakkelijk te snijden en aan te brengen is. Het zit zeer strak tegen de muur en zal tegenwoordig, als je inlichtingen gaat inwinnen, zeker worden aangeraden door de specialisten.
Renovliesbehang hoort ook tot het glasweefselbehang. Het renovliesbehang van tegenwoordig heeft meer glasvezels dan de oude soort. Het wordt nu vaak toegepast omdat er gemakkelijk scheurtjes, die in de muur aanwezig zijn, kunnen worden weggewerkt. Het heeft de uitstraling van een gestucte muur maar het is wel veel stootvaster. Het renovliesbehang heeft een naadloze afwerking, is krimpvrij en werkt brandvertragend.

Wat voor soort behang je ook tegenwoordig gebruikt, het is raadzaam om een behang van glasweefsels te gebruiken. Het heeft tegenwoordig zoveel belangrijke voordelen ten opzichte van het oude behangpapier. Het kan gemakkelijk worden aangebracht maar ook weer simpel worden verwijderd. Met gewoon behang is het moeilijk om scheurtjes in een muur weg te werken. Met het nieuwe behang is dat zeer goed mogelijk.