Daglicht in een ruimte brengen

Vlakke lichtkoepel

Een extra ruimte aan een woning is praktisch gezien altijd mooi, dit kan een uitbouw zijn aan de woonkamer of een extra ruimte zoals een keuken of extra slaapkamer. Het nadeel is wel vaak dat je woning daar niet op berekend is, dit merk je met de hoeveelheid daglicht die naar binnen komt. Door het plaatsen van een vlakke lichtkoepel, krijg je toch het daglicht naar binnen wat nodig is om goed te kunnen functioneren. Een tekort aan daglicht is schadelijker dan de meeste mensen denken. 

Vlakke lichtkoepel

Ventileren en daglicht met een koepel

Een vlakke lichtkoepel is niet alleen mooi, het heeft ook meerdere andere functies. Ventileren en frisse lucht is belangrijk in bijvoorbeeld de badkamer of de keuken, ventileer je niet genoeg dan kun je te maken krijgen met schimmel. Iedereen weet dat dit niet goed is voor de gezondheid, maar ook regelmatig frisse lucht is goed voor de gezondheid. Het plaatsen van een koepel die je dus niet alleen omdat je het mooi vindt, het is ook echt nodig in bepaalde ruimtes.

Kies een model wat past

Welke uitvoering je kiest is afhankelijk van een aantal dingen, wat voor glas wil je op de koepel hebben? Ga je voor normaal glas of moet het glas een extra isolerende waarde hebben? Natuurlijk is het formaat van een koepel mede bepalend voor de prijs, hoe groter de koepel is hoe duurder deze wordt. Ook de extra opties zoals zonwering, of elektrische bediening zijn bepalend voor de prijs van de koepel.