Bijbaantjes van een darter.

Als darter kun je met heel veel precisie pijltjes gooien op een bord. Er worden drie pijltjes per beurt gegooid, en het doel van darten is om zo snel mogelijk van 501 naar 0 te komen. Wanneer je als eerste bij 0 bent, dan heb je een leg gewonnen. Dit doe je door op de buitenste rand van het dartbord te mikken. Dit wordt een dubbel genoemd. Alleen hiermee kan je een leg uitgooien. Darten is dus een erg ingewikkelde sport, wat veel oefening vergt. Hierdoor is het dan ook ietwat verbazingwekkend dat erg veel darters nog normaal werk hebben naast het gooien van pijltjes.

De soorten bijbanen naast darten.

Als darter ben je dus meestal niet alleen afhankelijk van darten. De meesten hebben een bijbaantje. Hiermee kun je wel stellen dat de meeste darters wel wat kennis hebben van het bedrijfsleven. Zo werken sommige professionele darters in hun privéleven als schilder. Ze kunnen je dus antwoord geven of een van de beton cire kleuren het beste op de muur geschilderd kan worden met betonlook verf of met kalkverf. Andere darters hebben beroepen als stukadoor, timmerman of loodgieter. Alleen de beste darters kunnen het zich veroorloven om zich puur te focussen op darten. Denk hierbij aan namen als Michael van Gerwen, Phil Taylor of Raymond van Barneveld.

Darten combineren met ander werk.

Darten is een van de weinige sporten waarbij er naast de sport ook nog gewerkt wordt. Dit komt omdat het darten goed gecombineerd kan worden met ander werk. Zo kan je overdag bij een bedrijf werken, zodat je ‘s avonds tijd hebt om te oefenen op een dartbord. Een paar keer per jaar wordt er een groot toernooi gespeeld, waar verlof voor aangevraagd moet worden. Je kunt dus zelf beslissen hoeveel je speelt en welke toernooien je je voor wil kwalificeren, ideaal dus.