In veel bedrijven staat veiligheid hoog in het vaandel, maar er veranderen vaak zaken op dit gebied. Het is belangrijk om up-to-date te blijven met alles wat met veiligheid te maken heeft en je kennis te blijven vergroten. Om te zorgen dat je kennis van veiligheid actueel is kan je gebruik maken van de veiligheidsexperts van G4S Safety solutions. Zij stellen plannen op en voeren analyses uit, dat met de huidige wetgeving worden gedaan. Zo worden alle medewerkers van het bedrijf goed voorbereid op alle kennis over veiligheid en creëer je een veilige werkomgeving. De werknemers stellen plannen op, waaronder een reddingsplan.

Wat is een reddingsplan

In een reddingsplan staan alle procedures, die medewerkers moeten doorlopen, op het gebied van veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan een reddingsplan voor valbeveiliging, waarbij je kijkt naar de procedures voor het redden van een medewerker na een ongeluk waar hij of zij valt. Een reddingsplan is erop gericht om medewerkers te redden. In het basisplan staan alle richtlijnen voor bijvoorbeeld valbeveiliging en alles wat bij het veilig werken hoort om dit soort ongelukken te voorkomen. Door een reddingsplan op te stellen, weet een medewerker wat hij moet doen bij een reddingsactie en kan hij of zij levens redden. Dit vergroot het veilige gevoel binnen het bedrijf. Natuurlijk probeer je dit soort ongelukken vooral te voorkomen, maar het is fijn om te weten dat medewerkers weten wat ze moeten doen als het toch een keer misgaat.

Opstellen van een reddingsplan

Bij G4S Safety solutions stellen ervaren medewerkers een reddingsplan op maat op voor het bedrijf. Het opstellen van een reddingsplan is maatwerk en verschilt per bedrijf. Daarom inspecteren de medewerkers eerst de werkplek om vervolgens de risico’s in kaart te brengen. Hierbij inspecteren zij alles van de besloten ruimte tot buiten en van het plafond tot aan de begane grond. Op basis daarvan bepalen zij welke reddingsmiddelen nodig zijn en zullen zij instructies toevoegen over het gebruik van de middelen tijdens een bepaalde situatie.