Wat zijn marketing qualified leads en waarvoor heb je ze nodig?

marketing qualified leads

Marketing is echt een vak apart. De taal die marketeers onderling spreken lijkt soms wel Chinees. En toch is het van groot belang voor jou en je onderneming. Marketing qualified leads heb je bijvoorbeeld echt veel aan. Maar wat is dat eigenlijk? En waarom is het zo belangrijk? Dat ontdek je hier.

marketing qualified leads

Wat zijn marketing qualified leads?

Marketing qualified leads zijn leads die al wel interesse hebben in een oplossing die je aanbiedt maar die nog niet direct bezig zijn met de aanschaf. De marketing qualified lead, afgekort MQL, heeft bijvoorbeeld een white paper gedownload of een vraag gesteld aan je sales team. Deze leads hebben een hoge potentie maar niet alle marketing qualified leads zijn gelijk. Sommige van hen zijn bijvoorbeeld nog aan het begin van een sales funnel terwijl anderen al wat verder zijn en hogere koopbereidheid hebben. Een ding is echter zeker: ze hebben interesse. 

Grijp ze op het juiste moment

Deze leads zijn echter toch ontzettend veel waard, mits je ze daarna op de juiste manier door een salesfunnel kunt leiden. Want dat is een vak apart. Het is niet voor niks dat zoveel ondernemers hun marketing uitbesteden.