Op zoek naar een mishandeling strafrecht advocaat

Word jou mishandeling ten laste gelegd? Je bent niet de enige. Binnen het strafrecht is mishandeling één van de meest voorkomende verdenkingen, soms ten onrechte, soms ook terecht. Denk je echter dat jij in je recht staat en ben je daarom op zoek naar een gespecialiseerde mishandeling strafrecht advocaat, dan ben je bij Drenth Strafrechtadvocaten aan het juiste adres.

Wat valt onder mishandeling?
Het is niet altijd even duidelijk wat nou precies onder mishandeling valt. De wet omtrent mishandeling is te vinden onder artikel 300 van het Wetboek. Hierin staat ‘’Onder mishandeling wordt verstaan het opzettelijk iemand toebrengen van enig lichamelijk letsel’’. Dit kunnen kleine vergrijpen zijn, zoals het afknippen van haar of iemand in de sloot duwen. Hoewel je er zelf niet over had nagedacht, kan dit volgens de wet dus strafbaar zijn, met alle gevolgen van dien. Laat je daarom in de zaak bijstaan door een gespecialiseerde mishandeling strafrecht advocaat.

Alleen informatie of ook rechtsbijstand
Hoef je je niet voor een rechter te verantwoorden, maar ben je benieuwd of jouw vergrijp onder mishandeling valt? Dan kun je vrijblijvend bellen. Moet je je wel verantwoorden voor rechter en ben je op zoek naar een strafrechtsadvocaat voor jouw zaak? Neem ook dan contact op met Drenth Strafrechtadvocaten en we gaan kijken wat we voor je kunnen betekenen.