Energie-efficiëntie en isolatie van kozijnen

on-the-ship-g03d9eea0d_640

Als het gaat om het besparen van energie in huis, denken de meeste mensen al snel aan het isoleren van muren, daken en vloeren. Maar wist je dat het isoleren van kozijnen ook een belangrijke rol kan spelen bij het verminderen van het energieverbruik? In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van energie-efficiënte kozijnen en hoe je deze kunt bereiken.

Beglazing

Een van de belangrijkste aspecten van energie-efficiënte kozijnen is de beglazing. Hierbij is het belangrijk om te kiezen voor HR++ glas, dit is dubbel glas met een extra isolerende laag. Dit type glas zorgt ervoor dat warmte binnen blijft en kou buiten blijft. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor triple glas, dit is nog beter isolerend dan HR++ glas. Echter, dit type glas is wel duurder in aanschaf.

Afdichting

Naast beglazing is ook de afdichting van kozijnen belangrijk voor energie-efficiëntie. Het is belangrijk dat kozijnen goed worden afgedicht om te voorkomen dat er warmte verloren gaat. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van tochtstrips en het dichten van kieren en naden. Hierdoor blijft warmte binnen en wordt er minder gestookt.

Houten voordeur

Een goede manier om te zorgen voor energie-efficiënte kozijnen is door te kiezen voor houten voordeurkozijnen. Hout heeft van nature een hoge isolatiewaarde en is daardoor een goede keuze voor energie-efficiënte kozijnen. Daarnaast is hout ook een duurzaam materiaal en gaat het lang mee.

Schuifpui

Ook bij het kiezen van een schuifpui is het belangrijk om te letten op energie-efficiëntie. Kies bijvoorbeeld voor een houten hefschuifpui met HR++ glas en een goede afdichting. Hierdoor blijft warmte binnen en wordt er minder gestookt.

Conclusie

Energie-efficiënte kozijnen zijn een belangrijk onderdeel van het verminderen van het energieverbruik in huis. Door te kiezen voor HR++ glas en een goede afdichting wordt warmte binnen gehouden en kou buiten gehouden. Kies bijvoorbeeld voor houten voordeurkozijnen en een houten hefschuifpui voor een duurzame en energie-efficiënte oplossing.